• Dho Dieren Harmonie Orkest Muziek Leren Maken Spelen Optreden
  • Harmonieorkest Dieren Muziek 5
  • Harmonieorkest Dieren Muziek 3
  • Dho Dieren Harmonie Orkest Muziek Leren Maken Spelen
  • Harmonieorkest Dieren Muziek 2

 

 

Doe mee met Sjors bij DHO

 

lang leve dho muziekshow achtergrond donkerblauwOok dit jaar doet DHO weer mee met Sjors. Onze activiteiten geeft basisschool kinderen de mogelijkheid om te ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken en, als ze het leuk vinden, om uit te vinden welk instrument bij hun past.

We starten op zaterdagmiddag 9 maart met de “Lang Leve de DHO Muziekshow”. Tijdens dit programma worden de diverse instrumenten gedemonstreerd, kunnen de kinderen meedoen aan een muziekclinic en uiteraard alle instrumenten zelf uitproberen.

In de weken erna zijn er diverse mogelijkheden om nader kennis te maken met verschillende instrumenten. Per instrumentgroep kan een kind (vanaf ongeveer 8 jaar) drie weken gratis les volgen onder leiding van een vakdocent. Zo kunnen de kin

deren een goed beeld vormen of en welk instrument bij hun past. Het gaat hierbij om onderstaande instrumentgroepen/instrumenten:

sjors met fluit transparant

  • Hout (klariniet)
  • Koper (trompet/trombone/euphonium/hoorn)
  • (Melodisch) Slagwerk (drumstel/pauken/xylofoon/etc.)

Uiteraard kan een kind die nog helemaal geen voorkeur heeft zich opgeven voor meerdere instrumentgroepen.

Voor de jongere kinderen van ongeveer 7 tot 9 jaar heeft DHO een aparte muziekopleiding genaamd “Muziekmaatje’. Hierbij leren de kinderen in kleine groepjes letterlijk spelenderwijs muziek maken en noten lezen. Tijdens deze opleiding maken ze namelijk helemaal zelf een fluit van bamboe. Gedurende het jaar komen er steeds meer gaatjes bij en zo groeit de fluit mee met de vorderingen van de leerling. Naast de bamboefluit komen er ook diverse ritme instrumentjes aan bod. Via Sjors bieden wij nu drie gratis proeflessen aan.

Aanmelden voor bovenstaande activiteiten kan via www.sjorssportief.nl. Zoek vervolgens op ‘Dierens Harmonie Orkest’ en u krijgt de genoemde activiteiten overzichtelijk in beeld. Hier vindt u ook de data, tijden en locatie gegevens. Heeft u vragen, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Repeteren

Opleidingsorkest
donderdagavond van 19:00 tot 19:40 uur

Harmonieorkest
donderdagavond van 19:45 uur tot 21:45 uur

Locatie
Multifunctioneel centrum De Oase

Zelf meespelen, dat kan op verschillende niveau's.

dho dieren flowdiagram

Sponsor ons

Volg ons op Facebook

facebook logo